Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.03.2009 12:03 - Есе: Божията същност
Автор: hituc Категория: Хоби   
Прочетен: 2902 Коментари: 3 Гласове:
0

Последна промяна: 04.03.2009 19:26


Есе - размисли! Всички сме се замисляли в един или друг момент от живота си, "Съществува ли Бог" и ако да, "Какво представлява той"

Бог е нематериална същност
Истината Вяра Божията воля Небесната Библия

Бог няма форма. Ако Го смятаме за голям, можем да кажем, че е безкрайно голям, а ако Го смятаме за малък, можем да кажем, че е безкрайно малък.

Съществува ли наистина Бог? Ако ви ущипят, ще извикате; когато огладнеете, започвате да ядете. Съществува ли Бог и можем ли да Го усетим още по-реално?
Виждали ли сте душата си? Къде се намира тя? В главата или в сърцето? Може да ви се стори, че я няма; но всъщност тя съществува. Душата изпълва цялото тяло. Няма нито една част от тялото, която да не е изпълнена от нея. По същия начин, ако Бог съществува Той присъства навсякъде в нашия свят, та нали светът е Неговото тяло.

Бог не може да бъде видян. Може ли енергията да се види? Бог е източникът на енергията, за това няма да Го видите дори когато преминете в духовния свят.
Мъдрият, всезнаещ и всемогъщ Бог е помислил, че е най-удобно да осъществява господството Си от центъра и да действа по Свое усмотрение, бъдейки при това невидим. Тъй като Бог е нематериален, Той може, ако поиска, безпрепятствено да мине през целия свят. Дори ако Той премине през вашето тяло, няма да усетите нищо. Той може да мине по главите ви и вие няма дори да разберете! Колко удобно! Помислете само, на Бог му е най-удобно да бъде невидим.

Ние не забелязваме движението на въздуха, просто не го усещаме. Ако дори това не чувстваме, как ще забележим Бог когато мине покрай нас?

Когато Бог дойде в душата ви, тя ще рабере. Когато това се случи, ще можете да виждате през стени и без да ставате от мястото си ще можете да викате светии, умрели преди хиляди години! Ако вечният Бог проникне в душата ви, ще ви се появят такива способности.

Как Бог обича? Трудно е да се каже, нали? Разберете,

Бог е нематериален, за това Той може да се предвижва на всякъде. Той може да проникне в окото на някоя девойка, а може да влезе и в сърцето й.

Няма такова място на което Той да не може да отиде. Къде тогава живее Бог? Къде е домът Му? Той се намира в самия център на нашата душа. Мъжкият аспект на Божието сърце обитава душата на мъжа, а женският аспект – душата на жената.

ПЪЛНИЯ МАТЕРЯЛ: Божията същност: Защо е невидим?


image Любовта и целта на живота


image Среща на Върховния съвет за мир: "Ролята на религиите за световния мир"



image ПОСЛАНИЕ на Буда ОТ ОТВЪДНОТО!



Тагове:   същност,   Есе,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - Ами най-вероятно, защото не съществува
05.03.2009 09:26
Невсичко, което не виждаме, не съществува; даже невсичко, което виждаме съществува.
Но за бог нямаме реални основания да твърдим, че съществува, освен че на някои от нас така им се струва, така им изглежда смислено...
"Бог е нематериален", б"ог ни обича", "бог живее в душата ти"... - твърдения, твърдения, твърдения... А аргументи??? Или просто ако достатъчно много хора повтарят нещо достатъчно много пъти - то става истина???
цитирай
2. hituc - Бог съществува
06.03.2009 09:27
Нека спрем да живеем в ерата на механичната наука от 18ти век. Проучи новите открития в генетиката, физиката и мнго други области на науката и ще разбереш, че наистина съществува, Сила, Творец, с интелект, емоция и воля зад всичко създадено.
цитирай
3. hituc - Да знаеш че има Бог, не ти помага да го почувстваш
06.03.2009 09:31
Едни хора са имали лични преживявания с духовния свят и за тях той е реалност. Тези които не са преживяли могат да си мислят, че не е, но това е само собственото им невежество! Така е и с Бог, вярваш или не, не е от значение. Въпроса е дали можеш да го чувстваш и преживяваш, и това да те направи по-добър човек! Защото бих казала, че фанатиците едва ли някога са почувствали и разбрали сърцето му!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: hituc
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2977053
Постинги: 124
Коментари: 962
Гласове: 359
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031