Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.07.2009 13:12 - Чувствата: Любов или Емоционална лабилност!
Автор: hituc Категория: Лични дневници   
Прочетен: 3457 Коментари: 3 Гласове:
1

Последна промяна: 10.07.2009 17:48


ЕМОЦИИТЕ ЛИ РЪКОВОДЯТ ЖИВОТА НИ истинската любов е недостижима за тези който са водени за носа от моментно променящите се чувства

Емоциите
в днешната култура са издигнати в позицията на бог, определящ живота ни. "Как да тръгна срещу чувствата си когато съм влюбвна в това момче?" Но чувствата са променливи. Какво става когато те се променят? Да изоставим ли тогава семейство и деца, само защото чвствата ни се клатушкат? 

Всъщност, това е голяма грешка подвждаща нас младите днес директно към пропастта. Имам много познати момичета които мислеха че това е любовта на живота им и приключиха с дете и изоставена любов. След това живота бързо отминава в грижа за това невинно дете (обречено да не преживее истинска бащинска любов).

Защо е така? От Обединителната семейна терапия знаем, че чувствата са като измерител. Те са като импулс който проверява ситуацията - взаимоотношенията ни. С други думи чувството, че любовта охладнява само ни сигнализира за проблема, но не ни казва какво да правим по него. Тази сигнализация би трябвало да ни подскаже, че за да продължи любовта трябва да вложим повече усилия във връзката или дори да коригираме грешното си поведение. Но днешната фалшива културата ни лъже, "А значи трябва да си намериш друг". Глупости! С другия ще повториш същото и никога няма да развиеш взаимоотношенията и любовта на по-дълбоко и по-истинско ниво. Така никога парньорите няма да се научат да се обичат истински, да си имат пълно доверие и изпитат сигурност, които да им донесът пълно щастие.

Не трябва да сме глупави. Истинската любов се развива в трудностите. Когато заедно преодолеем много проблеми. Тогава връзката става вечна. Ние осъзнаваме, че това е единствения човек който ни разбира и на когото можем да се облегнем във всяка ситуация. Това е истинската любов, но тя е недостижима за тези който са водени за носа от моментно променящите се чувства. Всъщност, това са хора който остават с много незряла емоционалност и силна емоционална лабилност.

Жалко е че обществото ни е подлъгвало така и е време да се осъзнаем и узреем в чувствата и характера си!

МАНТАЛИТЕТЪТ НА РАЗВОД
image Привикнахме към определени идеи, които допринасят за културата на разводa. Преглед в дневниците на младите момичета от началото на 20-ти век показва, че повечето от тези девойки са разбирали техния дял в подготовката за брак като работа върху своя характер, а именно да отдадат времето си, за да се научат да бъдат търпеливи, учтиви, доброжелателни и прощаващи.

Прочети целия материал

.



Гласувай:
1



1. анонимен - Много си млада и не можеш да отделиш ...
10.07.2009 13:22
Много си млада и не можеш да отделиш теорията от реалността. Не е вярно, че трудностите и проблемите сближават.......
цитирай
2. hituc - Преодоляването на проблемите заедно - сближава!
10.07.2009 16:26
Разбира се, че тези които се провалят да преодолеят търканията и трудностите с любов накрая ще се отдалечат и дори намразят един друг!

Но любовта е най-ценното в живота и си заслужава усилията... мързеливите и егоистичните се провалят, както и във спорта. Но колко по-голям приоритет от спортната победа или издигането в кариерата е да успеем да изградим любящо и щастливо семейство?!!
цитирай
3. анонимен - 999
02.12.2011 08:21
Емоции, чувства, влюбване, Любов, това са различни психически реалности. Изграждането на психическа култура изисква продължителни, интензивни последователни усилия.
Успех!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: hituc
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2980324
Постинги: 125
Коментари: 969
Гласове: 359
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930