Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.01.2010 18:26 - Кой е Месията според Предсказанията на Настрадамус
Автор: hituc Категория: Лични дневници   
Прочетен: 11780 Коментари: 18 Гласове:
2

Последна промяна: 29.01.2010 17:33

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Кой е Месията според
Предсказанията на Настрадамус


imageОще като дете Настрадамус получава странни видения. Разочарован от тиранията и лицемерието на църквата, Настрадамус започва да използва своето духовно знание. След преследване от Инквизицията той решава да закодира своите предсказания, за да не плаши народните маси. Ръкописите му днес се пазят във Ватикана.

Появата на Месиянска личност
Между пророчествата на Настрадамус има около 60 части, които описват новите духовни учения. Дори не винаги в съгласие тези групи са изкрено загрижени да открият нови пътища към световен мир и екологичен баланс. Те се стремят да събудят човешкия потенциал и по-възвишена съвест, преди планетата да бъде разрушена. В тази част от писанията си Настрадамус описва появата на Месиянска фигура която ще донесе новата истина. От това, дали човечестото ще осъзнае и последва неговите напътствия зависи оцеляването на човешката раса. Третата световна война ще започне, по думите на Настрадамус, единствено ако човечестото не го приеме.

Настрадамус също така предсказва, че през 1991 г. хората вече ще са чули за него. Това бе годината в която и Ватикана трябваше да отвори и обяви съдържанието на третото писмо от Фатима, което трябваше да разкрие важна за човечестото информация относно личността на Второто пришествие. Целта на предните две писма от Фатима бе да подготви Католическата църква и цялото човечесто да приеме личността на Второто пришествие която третото писмо трябваше да разкрие. Но истинското съдържание на това писмо и до днес не е разкрито, което само подсказва неспособността на Ватикана да приеме и обяви тази Месиянска личност.

Но кой тогава е този подготвен човек, който ще донесе истински мир? Из между множеството знаци по които можем да го разпознаем, един от най-добрите анализатори на Настрадамус, Джон Хог, специално подчертава осем характеристики на тази личност.

1. Ще се роди на Изток - в Корея

"Той ще се появи в Азия..." "Човекът от изтока ще излезне от своето място... Пресичайки Апинеите да посети Франция... Той ще лети през небето."

Възможните източни страни са, Китай, Корея или Япония. Китайски пророчества казват, че ще дойде от изток. Следователно остава да е Корея, понеже Япония не отговаря на необходимите изисквания за силно духовна нация. Корея е тази в която християнството е невероят силно и има представители на всички религии.

2. Жезълът на правдата - Новата истина

"Той ще удари всички със своя жезъл... който му е даден от Великия Хермес..."

Раждането на дете, което ще "управлява всички народи с желязна тояга (жезълът на истината)" е предсказанието на Библията относно раждането на Месията (Второто пришествие). В Откровения 12 се описва жена, която ще "роди мъжко дете, което ще управлява всички народи с желязна тояга." Това дете е казано, че ще има директна връзка с Бога още от раждането си, а Червения змей (Комунзма) ще се опита да го погуби, но безуспешно.

3. Преследван и хвърлян в затвора

"Ще бъде обвинен, че разрушава храмовете и религията... но той ще нарани по-скоро камъните отколкото живите... Устата му ще бъде изпълнена с богато Слово."

Библията също говори за това, че Миротворецът на второто пришествие ще бъде "пърово отхвърлен и преследван от това поколение." В Откровение 19 се казва, че всички правителства и управници ще се надигнат срещу него. С други думи той ще претърпи невероятно неразбиране и преследване по цял свят.

4. Ще обединява религиите

"Срещу червените (Комунизма) религиите ще обединява..."

Борбата на Месиянската фигура с Червения змей (Комунизма) е и централна тема в Библейските Откровения. Ванга също предсказва, че "в бъдеще ще има едно учение" и хората ще се обединят.

5. Ще спаси човечеството

"Роден от отдавна забравен род, той е този който ще освободи хората на света от доброволно робство и ги постави под протекцият на Марс." "... пламъкът на сектата ще се разпространи по целия свят."

Явно ще бъде обвиняван за сектант подобно на Исус...

6. Името му ще бъде "Мун"

"Рано или късно ще видите големи промени... Невероятен ужас и възмездие, но Мун ще бъде воден от неговите ангели, а небесата ще доближът своя Баланс."

"Като скулптор ще търси нова глина (хора готови да достигнат съвършенство). Той и неговите последователи ще бъдат изтъкани от злато (просветление)."

Това пророчество на Настрадамус също съответства на Библията. В Откровение 19 глава се казва, че "Той" ще дойде с "Ново име" и името му ще бъде "Божието слово". Корейското име "Мун" в превод означава "Божието слово" или "Словото дадено от Бог на човека." Преподобния Сан Мьон Мун създава най-успешната нова религия, според Института за изследване на новите религи.

7. Ще пътува много и създава навсякъде противоречия

"Той ще лети през небесата в дъжд и в сняг... Той ще пътува на длъж и на шир в своя гняв, освобождавайки велики хора от зависимост."

Дали затова, тълкувйки буквално, често не смятат, че Вторто пришествие ще дойде на облаците, които Библията нарича "Облаци от свидетели" и говори затова, че Месията при второто пришествие ще лети като Светкавица от изток то запад. Което със самолет е напълно възможно. Другата възможност е чрез медиите  мълвата за него да гръмне като светкавица, както е писано...

8. "Сега" е времето за Божието царство

"Целият свят ще открие себе си в мрак и безнадеждно безпътие. Преди тези събития много птици ще плачат в небесата. "Сега!" "Сега!" "

В своите предсказания Нострадамус призовава човешкия род да се събуди и да се отнесе позитивно към своето бъдеще. Ето и пълния текст на статията: Предсказанията на Нострадамус


ДРУГИ ПРЕДСКАЗАНИЯ

image Настрадамус предсказва за Мун


image Ванга предсказа победата на Обама


image 2012 година: Няма да има КРАЙ НА СВЕТА!


Тагове:   настрадамус,


Гласувай:
2



1. maranatha - това си е чиста ню ейдж пропаганда
16.01.2011 13:33
Не е ли по-лесно да отворим Библията, за да прочетем как ще приключи този свят, вместо да вярваме на врачки, баячки, астролози, гадатели и всякакви по вид извисени учитеи от арсенала на Ню ейдж?
цитирай
2. анонимен - Не е по-лесно да отворим Библията, за да разберем Края на този свят
21.01.2011 23:17
Християните 2000 години четат Библията и още не са разбрали какъв ще е Краят. Всяка деноминация си го разбира различно. Като гледам всичките, ако не се заслушат в пророците, всички християни са се отплеснали яко от реалността. До там, че не могат да се усетят, че Исус казва "Аз съм хляба който идва от Небето" и въпреки това си се е родил нормално. Добре че са пророци като Нострадамус да ни подготвят с предсказанията си.

цитирай
3. maranatha - Нострадамус
22.01.2011 21:02
Това, че някой християнин не желае да изследва пророчествата или разчита на разни извисени учители да го научат, си е негов проблем. Прочети самостоятелно книгата Откровение и ще разбереш защо окултистите и спиритистите като Нострадамус никак не обичат християнството и Библията.
Всъщност, посочи поне едно изпълнено пророчество на Нострадамус. Да не говорим пък за личния му живот, който едва ли е пример за подражание на когото и да било.
цитирай
4. анонимен - Maranatha - Невежеството си е невежество, но не знам защо парадираш с него?!
27.01.2011 12:00
Въпреки уважението ми, предния коментар на Маранта е израз не просто на незнание по въпроса, а дори на нежелание да знае нещо за Нострадамус. Затова фанатизма не води към добро. Напротив води зло, тъмнина и ад. Жалко че описващи се като християни го изразяват. Аз съм християнин, но не се съгласявам с тези тесногледи изказвания срещу Нострадамус. Предсказанията му са причината за известността му. Нострадамус е бил вярващ, но е разбирал тогаващото тесногледие и невежество на църквата. Колко жалко, че и днес има християни които не са надминали тесногледието и предразсъдъците на средновековието. Такива "псевдо-християни", като Маранта, са причината днешното общество да се отвръщава от вярващите. Но това е неправилно. Не всички вярващи сме тесногледи и фанатични като теб Маранта. Много от нас сме с искрени и отворени сърца, наистина чувстващи истината със сърцата си, а не с каквото пастора ти ти е промил мозъка - защото е вкарал омраза, мрак и тесногледие в ръцето ти. А Божията воля е да се изпълним с любов към всички, да се разбираме и ценим всеки. Само така можем да събудим доброто у другите. Омразата и обвиненията, които пропагандираш, водят само към Ада. Нострадамус е пророк и предсказанията му се изпълняват, защото са от Бога.
цитирай
5. maranatha - Като изключим нападките, не прочетох нищо смислено
27.01.2011 20:39
Чакам да чуя поне едно изпълнено пророчество за Нострадамус. Нека всеки сам направи извод на кого да вярва. Да, християнството наистина е изключително "тесногръдо". Ако приемем думите на Исус "Аз съм пътят, истината и животът", ще разберем защо окултистите, спиритистите, ню ейдж пропагандаторите и извисените учители не могат да понасят християнството на Христос. Затова ще продължим да слушаме за някакъв Космически Христос, за астрални тела, вибрации, нострадамуси, апокалипсис през 2012 целия останал арсенал на басните и митовете.
цитирай
6. анонимен - Исус Христос бе спиритуалист, окултист и ню ейдж - няма лошо!
29.01.2011 15:04
Какво лошо има в това, че Исус виждаше духовете и ги командваше? Какво лошо, че духовните му сетива бяха отворени и използваше духовни сили? Да тези неща се считаха от тесногледите Фарисеи за окултизъм, спиритуализъм, противни на Бог. Но бе точно обратното; понеже Исус имаше тази духовна сетивност, той можеше да чувства сърцето на Бог, да усеща бъдещи събития, да изцелява... все окултни, спиритуалистични умения - но точно те го правеха син на Бога. Нострадамус и всички пророци в Библията също са имали тези спиритуалистични, ясновидски, окултични способности. Та нали затова бяха пророци! Точно както християнството се страхува от тези пророци, понеже те изобличават човешките им изкривени учения, точно така и в Стария Завет са ги отхвърляли, преследвали и убивали. Но чрез пророци като Нострадамус Бог иска да ни коригира и насочи към своята воля.

Ако сравняваме, колко от пророчествата на Исус и колко от предсказанията на Нострадамус са се изпълнили, че открием, че тези на Нострадамус са стотици пъти повече, но това не променя факта, че Нострадамус е само пророк, а Исус е единен в сърцето си с Бог. Пророците само могат да получат откровения и да ни насочат към това да разпознаем Месията, но те не могат да ни спасят. Ето защо и гристиянството ще бъде отхвърлено от Бога ако не приеме Второто пришествие; ако не му достигне масло в светилника, че да разпознае този "Крадец в ноща", идващ под "ново име, което никой не знае". И ще се изпълни притчата за поканените на сватбата (хриситяните), които не ще пожелаят да дойдат. И ще се изпълнят предупрежденията на Исус, че на силн вярващи християни той ще каже, "Махнете се от мен вие злодейци". Дано да не бъде. Дано отворим сърцата си и да разпознаем и приемем Господа на Второто Пришествие.
цитирай
7. gothic - Психиатриите са пълни с неосъще...
29.01.2011 15:16
Психиатриите са пълни с неосъществени месии. Потърсете там.
цитирай
8. maranatha - Защо е необходимо човек да прави ...
29.01.2011 15:17
Защо е необходимо човек да прави неща, които Бог е определил като мерзост? Какво печелиш, ако нарушаваш ясните Божии заповеди? Имам една идея. Посочи ми едно изпълнено пророчество от Нострадамус, след което аз ще ти посоча конкретно изпълнено Библейско пророчество. След това ще направим сравнение. Чакам с нетърпение. А дотогава прочети следния библейски текст и сам прецени какво е отношението на Бога към окултистите и спиритистите.

Второзаконие 18
9. Когато влезеш в земята, която Господ твоят Бог ти дава, недей се учи да правиш според мерзостите на тамошните народи.
10. Да не се намира между тебе някой, който да прекара сина си или дъщеря си през огън {Т.е., който изгаря сина си или дъщеря си в огън.}†, никой чародей, астролог, гадател, или омаятел,
11. никой баяч, запитвач на зли духове, врач, или запитвач на мъртвите;
12. защото всеки, който прави тия дела, е омразен на Господа, и поради тия мерзости Господ твоят Бог изгонва тия народи от пред тебе.
13. Съвършен да бъдеш пред Господа твоя Бог.
14. Защото тия народи, които ще завладееш, слушат астролозите и чародеите; но на тебе Господ твоят Бог не е позволил това.
цитирай
9. анонимен - Духовния свят не е мерзост: Бог го е създал преди физическия и е определил вечно да живеем там
29.01.2011 21:27
Не е мерзост, че Адам и Ева имаха отворени духовните си сетива и можеха да общуват с Ангелите. Мерзостта бе, когато Архангел Луцифер подлъга и ангелите и хората да използват познанията с зла, егоистична цел, срещу Бог. С дуги думи, когато Исус и Пророците използват духовните сетива и умения за добро, това е добро. Когато хора зипозлват духовните познания за егоистична цел, срещу Бог - това е зло.

Така че ти се подвеждаш от мерзостите на егоистите, да обвиняваш без стандарт за добро и зло. Не го прави - омразата си е точно мръсна сила на зли духове, черно чародейство и омаятелство. Обвиняваш го, а го вършиш. Та съвършен бъди - обичай всички, както Бог е създал слънцето да свети за всички.

Прочети книгата на Енох. Там се описва, кога и защо Бог забранява чародействата, гаданията, астрологията и т.н., не защото са лоши, а защото падналите ангели учели хората на тях, с цел те да се представят за богове и съблазняват хората към оргии. Там ясно се казва, че те имали сексуални връзки с жени. Че лидерът Архангел, който ги е подвел е бил този, който съблазнил сексуално първата жена - Ева. Библията многократно цитира тези неща от книгата на Енох, но без да сме я чели вадим нещата от контекста и си ги тълкуваме по човешки. Прочети я и ще разбереш кога астрологията (създадена от Бог) е добра - понеже добрите ангели учели Енох на нея, и кога е зла - както грешните ангели учели грешните хора на нея с зла цел.

Също както един нож не е добър или лош, а начина по който го използваме, така и астрологията, духовната чувствителност не са зли. Те са създадени от Бог. Ако бяха зли, то Бог е зъл. Това ли твърдиш? Не, Бог не е създал нищо зло. Ние сме тези които сме го извратили, използвайки го с зла цел. Затова Бог забранява тези неща докато не се научим да ги ползваме с първоначалната им добра цел. Затова и Исус ги ползва - и това не е зло. И пророците ги ползват. Когато се възстановим като истински деца на Бог, нашата духовна чувствителност ще се възстанови.
цитирай
10. maranatha - Нещо губим посоката
30.01.2011 10:10
Библията казва съвсем ясно: Второзаконие 18:22 Когато някой пророк говори от Господното име, и думата му не се сбъдне нито се изпълни, тая дума Господ не е говорил; пророкът я е говорил надменно; да се не боиш от него.
Чакам да видя изпълнение на поне няколко от стотиците "пророчества" на Нострадамус.

Второ, аз цитирам единствено Библията, а ти привеждаш извънбиблейски аргументи, като например цитати от някакви агностични, неканонични апокрифи, с което показваш, че окултизмът, спиритизмът, магьосничеството и "пророкуването" на хора като Нострадамус не може да се докаже по никакъв начин чрез християнското учение и чрез Божието Словото - Библията. С други думи, окултистите доказват себе си чрез окултни книги, което не е провя на особена интелигентност.

Трето, в Библията ясно е показано кое е мерзост. Просто е казано, че човек, който се занимава с астрология, врачуване и гадаене е омразен на Бога. Не се прави разлика между "добра" и "лоша" астрология, нито между "добро" и "лошо" гадателство. А най-очевидното доказателство, че Нострадамус е прокълнат от Бога окултист е неизпълнението на нито едно негово пророчество. Дори Ванга има повече попадения, защото тя е познавава около 70 % при врачуването.
цитирай
11. анонимен - Значи Нострадамус е Божи проро, щото говри и думите му се сбъдват
30.01.2011 19:09
Но проблема е в егоистите и тесногледите които от завист и невежество слушат а не чуват, гледат а не виждат. Затова такива никога не виждат и разпознават пророците.

Книгата на Еног, не е извън библейска. Тя е цитирана непрестанно в Библията; Тя е първат писана книга от библията и е налична в писанията намерени в Кумран, като част от Стария завет. Самата библия казва, че Енох е бил взет и обучаван от Бог, така че е богохулство да я отричаш от невежество. Факт е че раните християни са я използвали, дори и Исус и последователите му. Това е причината поради която Евреите по-късно при реформацията си я оставят, за да не подкрепят християнството. Чак 3-4 век християнството вече до толкова се изопачава в човешките си теологически спорове, че я отхвърлят, понеже вече не служи на политическите им стремежи. За още 4 века християнството потъва в теологически цепления, кавги, мръсни политически номера, използване на сила и насилие в теологическите спорове около същността на Исус. Чети история, за да се поучиш и да не я повтаряме - щото е мръсно и жалко това което са правили. Още по-жалко е че тези теологически изкривявания са унаследени е днес от почти всички християнски деноминации повлияни от първите събори (пълни със спорове).

А аз тебе не те чух да използваш божието слово, освен този цитат, който ясно ти обясних, че доказва че пророческата дарба на Нострадамус е от Бога.

И пак тъпчеш на едно място. Все едно ушите са ти запушени а мозъка блокирал. За сърце да не говорим. Гадателство означава "Предсказване" -- едно и също, просто игра на думи. Исус е практикувал гадателство и всички пророци. Защото им е било давано от Бога да виждат минали и бъдещи неща - това е гадателство, а те са го ползвали за добро. Според тебе, са прави като са обвинявали Исус, че върши тези неща със силата на Дявола? Това ли казваш. Тогава нищо християнско няма в душата ти.

И правиш и друга грешка, пак от неразбиране на Библията. Много неща се пророкуват за да не се сбъднат, а доведат разкаяние
цитирай
12. maranatha - Давай по същество
31.01.2011 19:38
Не е ли по-лесно да докажеш твърдението, като посочиш поне едно пророчество на Нострадамус, което се е изпълнило?

Да спорим за канона на Библията и защо дадени книги не са част от него, означава да възобновим един спор със 17 вековна давност.
Ако искаш да научиш нещо повече за окултните, антибиблейски и антихристиянски учения на Книгата на Енох, можеш да прочетеш следния материал:
http://www.jesus-is-savior.com/Wolves/book_of_enoch.htm
цитирай
13. анонимен - Toва означава да се съгалим, че доказаното хиляди пъти и очевадното, трябва да се доказват заради тесногледието на един процент фанатици с капаци на очите
04.02.2011 18:29
Не доказвайте нищо на тази maranatha, щото явно нещо не е в час

Исус определено не се гордее да го наричат спасител на егоистични, тесногледи фанатици. Всичко ви пречи нали, Нострадамус, Ванга, Хари Потър, Паметниците, Билковата медицина. За вас всичко е от Сатана.

Та да си кажа квото имах да казвам. Статията е много интригуваща. Бях попадал на книгата на Джон Хог за Нострадамус. То там се разглеждаха всички изпълнени пророчества на Нострадамус с подробности. Но те тия тъпънари, ако пастора не им го е написал да им промива мозъците, не четът, та не се занимавай с тях.

По спомени, малко по-различни знаци се разглеждаха там, или поне не си спомням всичко. Но наистина се обсъждаше името "Мун", "Червеното" и "Обединединението на религиите". Така че като чета тази статия много се замислих.

Другото което си спомням е че почти всички други възможно изпълняващи това пророчество бяха някакви извратени Хиндуисти, с техните прераждания и отшелничество от реалността.

Точно това ми харесва при д-р Мун, че той поне се занимава с разрешаване на реалните проблеми. А и пророчеството на Нострадамус за Месиянската фигура, си бяха точно такива, че ще разреши реалните проблеми на света. То мене ако питаш, това са плодовете по които трябва да го познаем.
цитирай
14. анонимен - Доста интересно
04.02.2011 20:42
Като гледам правописа и думи като ЧЕТЪТ и МЕСИЯНСКАТА ФГУРА, плюс пунктоацията, мога да съм сигурен, че авторът няма да стигне до духовните висоти на Джон Хог.
цитирай
15. hituc - Ха-ха: Бъркаш граматиката с духовните висоти! Съвземи се!
13.02.2011 13:11
Би трябвало да се възхищаваш, че чужденци владеят българския толкова добре... а ти си се хванал за единични буквички... Явно тесногледието и материализма са част от навиците ти.

Моят съвет е бързо да изкорениш тези егоистични и безмислени навици. Срещала съм прекрасни хора, които едвам връзват Английския, но пак са си прекрасни.

Срещала съм хора които не са способни да се изразят писмено, но пак са прекрасни и сърдечни хора.

Факт е че има стотици езици, и нито ти, нито аз сме факири да се изразим без правописни грешки дори на един процент от тях. Тогава какво, в ада ли да ходим. В токъв случай всички сме за там. Но нали знаеш, "скаквото съдиш така и ще бъдеш съден".
цитирай
16. hituc - О, извинявам се!
13.02.2011 13:17
Извинявам се. Мислех, че критиката на анонимен 14 е за статията, пък тя била за коментарите!

Е това вече си е пълно тесногледие - да тръгнеш да критикуваш печатните грешки в коментарите. Какво да правиш, егоизма няма граници.

Бързо се променяй мойто момче или момиче. Послушай съвета ми, развий сърцето си.
цитирай
17. анонимен - Отговор от духовните селения на ВАНГА
22.07.2012 11:34
Никога не съм казвала че новия месия ще е облечен в бяло. КЗАХ, че ще е целия в бяло.
Това което видях беше неговата АУРА. Моля да сме етични и никой да не тълкува произволно казаното от мен. За това моля и моята роднина да не изопачава казаното от мен.
С уважение: ВАНГА.
цитирай
18. анонимен - Ако искате да сте в час, четете чи...
22.10.2012 17:39
Ако искате да сте в час, четете чистото Божие слово - Библията, а не Нострадамус, който интерпретира библейски истини, но премесени с лъжи, които противникът на Бога му внушава.
А противникът на Бог знаем кой е - сатана, който иска да оплете хората и така да ги заблуди, че истината да остане непозната за тях.
Но... всеки е свободен да избира в какво да вярва, само че никой не може да избегне последствията от своя избор.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: hituc
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2981467
Постинги: 125
Коментари: 969
Гласове: 359
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930