Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.05.2010 20:35 - Изследване на причината за неморалността и страданието
Автор: hituc Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2273 Коментари: 1 Гласове:
2

Последна промяна: 20.05.2010 20:38


Тази книга, на Исус Гонзалес Лосада, вдъхновена от удивителните открития, направени от преп. д-р Сан Мьон Мун, представя важни откровения по тази вечна тема, “Истинската любов и забранената любов.”

ИСТИНСКА ЛЮБОВ И ЗАБРАНЕНА ЛЮБОВ

Иисус Гонзалес Лосада

Изследване на причината за неморалността и страданието:

ИСТОРИЧЕСКИ ПРОИЗХОД И РАЗРЕШЕНИЕ

 

Въведение

Божественият вечен и непроменлив идеал и непрестанният човешки стремеж винаги са целели, сега и в историческото развитие, създаването на един обединен свят на мир, любов и щастие за цялото човечество. При все това, очевидно е, че реалността на този свят е  абсолютно различна от тези идеали, които ние всички горещо желаем.

Без напълно да изясним произхода на нашите проблеми ще бъде изключително трудно да намерим подходящите разрешения.

Най-голямото предизвикателство на медицината е, че преди да открие и приложи ефикасно лекарство, първо трябва да намери истинската причина за всяка болест.

По същия начин, през историческото развитие, най-трудната задача, която се е изправяла пред основателите на най-великите религии, мъдреци, светци, също и философи, е била да намерят истинската причина за човешкото страдание, произхода и историческия корен на злото.

Въпреки че много обяснения и теории върху произхода на злото са развити, до сега никой не е могъл да изясни задоволително този проблем, да предложи ефективно разрешение, за да се сложи край на човешкото страдание и трягедия.

Това съчинение е вдъхновено от изключителните открития, направени от преп. д-р Сан Мьонг Мун, които хвърлят нова светлина върху този все още неразрешен трансцедентален проблем.

Целта на автора е да запознае читателя с тези важни откровения, които носят конкретна надежда за ново по-добро бъдеще на човечеството. Към книгата

Иисус Гонзалес Лосада Ню Йорк, юли 1992 г.

Истинска любов и забранена любов

Съдържание

1. Любов и живот

2. Кога, как и защо започва злото, страданието и човешката трагедия?

3. Мотивация и процес на човешкото грехопадение

4. Незрялата любов става първопричината на цялата човешка трагедия

5. Исторически последствия от Грехопадението

6. Реализацията на свят на истинска любов

 

Към книгата


Тагове:   обич,   Есе,   забранена любов,


Гласувай:
2


Вълнообразно


1. hituc - Актът на любовта
20.05.2010 20:58
Любовта е най-великата и най-могъщата сила във вселената и извор на живот и щастие. Актът на любовта е отдреден да се осъществи в съответсвие с божествените принципи, най-красивото, свято и върховно преживяване. Но ако този акт е проявена по един непринципен, егоистичен начин, той става най-мръсното, най-деградивното и срамно преживяване. Затова непозволената или забранената любов е също много разрушителна сила, която причинява раздразнение, разочарование и страдание.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: hituc
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2979631
Постинги: 125
Коментари: 969
Гласове: 359
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930