Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.01.2011 19:23 - Обединителната църква на Муун осъди България в Страсбург
Автор: hituc Категория: Лични дневници   
Прочетен: 5210 Коментари: 3 Гласове:
0



Страсбург осъди България за нарушаване на правото на религиозна свобода на членовете на Обединителната църква на д-р Мун България нарушава правото на религиозна свобода Европейският съд по правата на човека в Страсбург осъди България за нарушаване на правото на религиозна свобода на членовете на Обединителната църква на д-р Мун  

image


На 27 януари 2011 г. Европейският съд по правата на човека в Страсбург (ЕСПЧ) постанови решение по делото Бойчев и други срещу България. Делото засяга нахлуване на 6 април 1997 г. на няколко полицейски служители в дома на единия от жалбоподателите в Благоевград по време на сбирка на последователи на Обединителната църква на преподобния Мун, която по това време е нерегистрирана.

Това бе често срещана анти-религиозна практика на пост-комунистическата полиция. По унаследени тоталитарни методи да нареждат медията да разпространява страховити слухове за "секта", "самоубийства" и тем подобни фабрикации, за да може след това противоконституционно да извършва насилие и полицейски своеволия.

По време на нахлуването полицията безпричинно иззема голямо количество книги, документи и видеоматериали. Според прокуратурата, която е разрешила нахлуването, жалбоподателите е следвало да бъдат предпазени от извършване на „тежко престъпление” - неизвестно какво.

Явно дори за пост-тоталитарните ни съдии, вярата е „тежко престъпление“. Та нали това ни бе втълпил атеистичния Марксизъм. Д-р Мун се явява основната сила която обръща запада, и подкрепя лидерите му за борба с тази Тоталитарна система. Това е и една от основните причини за нечуваното преследване и разпространяване на фалшиви слухове срещу д-р Мун и Движението му за Мир. Прочетете за ключовата роля на Сан Мъон Мун в падането на Комунизма и ще разберете.

image Международни масови сватби на д-р Мун
image Инквизицията: Д-р Мун в затвора Денбъри
image Президент Буш на Световна лидерска среща на Мун

Европейският съд по правата на човека, ЕСПЧ установи, че акцията на полицията е лишена от законова основа, тъй като правната рамка, която я регулира, е неясна и дава на полицията широки възможности за произвол. Съдът обръща внимание, че разпоредбата на член 185 от стария Наказателно-процесуален кодекс, въз основа на който прокуратурата е дала разрешение за нахлуването, е формулирана „крайно неясно”.

Съдът също така посочва, че законодателството в България не създава яснота относно възможността на нерегистрирани религиозни общности да провеждат събрания, а съществуващата административна практика по време на събитията е интерпретирала такива събрания като незаконни. По тези причини Европейският съд по правата на човека ЕСПЧ намира нарушение на член 9 от Европейската конвенция за правата на човека (право на свобода на религията и убежденията), както и на член 13 (липса на ефективно вътрешноправно средство за защита) във връзка с член 9. Той присъди обезщетение от 6 000 евро за тримата жалбоподатели, както и още 2 500 евро разноски по делото.

  1. Д-р Муун е признат за приноса си за световния мир.
  2. Всичките му организации са със специален статур в ООН за социален принос.
  3. Световни политически и религиозни лидери, както и учени признават усилията му за мир и междурелигиозен диалог и помирение. Включително и много Православни, и представители от всички други християнски деноминации.
  4. Той е награден за това от Сената на САЩ, Парламента на Корея… и е признат за почетен гражданин в много от щатите.
  5. Създал е и спонсорирал хиляди организации и проекти, всичките насочени към световния мир, разрешаването на глобалните проблеми и установяване на здрави семейни ценности…
  6. Уважаван е от стотици хиляди световни лидери и милиони по света, точно защото никога не налага свое мнение, а създава форум и възможност за всички да се включат и допринесът, съвместно да изградим един по-добър свят отвъд бариерите на религия, култура, националност или раса.
  7. Д-р Мун е преследван главно поради ключовия си принос в падането на Комунизма

Български хелзинкски комитет подпомогна жалбоподателите в процедурата пред ЕСПЧ. За допълнителна информация: Красимир Кънев, председател на Български хелзинкски комитет krassimir@bghelsinki.org, 0886 605 904

image федерацията за вселенски мир
image Масова сватба: благословия за мир – фоторепортаж
image Д-р Муун връчи Купата на мира
image Хуманизма: Най-опасната религиозна секта днес
image Муун: Ключова роля в разпадането на Комунизма
Европейският съд осъди България за нарушаване на правото на религиозна свобода на обединителната църква на д-р Мун/муун под фалшив предтекст за секта, сектанти, опасност, култ, промиване на мозъци. Слухове останали от Манипулациите на комунистическия тоталитарен режим, поради анти-комунистическия принос на д-р Мун Tagged: Живота на Мун, Империята на Мун, Мун секта, Муун Сан Мьон, Муун последователи, Секта ли е Муун, секта Мун Posted in: Моят живот при Муун, Муун: история



Гласувай:
1



1. hituc - Станислав Шушкевич описва Сан Мьон Муун, като борец срещу Комунизма
30.01.2011 19:30
Поради ролята си в падането на комунистическите режими, уточнява Шушкевич, „Д-р Муун бе преследван, хвърлян в затвора и ограничен в свободата си да пътува”.

Измежду „всички видни личности, които съм срещал, като Франсоа Митеран, Михаил Гордбачов, Борис Елцин, Хелмут Кол, Бил Клинтън, Джордж Буш, Бутрос Бутрос Гали и многото други президенти, премиер министри и религиозни лидери”, заявява Шушкевич, „няма да е преувеличено да кажа, че най-изключителната, интересна и впечатляваща бе личността на д-р Сан Мьон Мун.”

Днес няколко книги и многобройни свидетелства от политици признават следния факт, без Преп. Муун никога нямаше да спрем Комунизма.. Основно чрез Вашингтон Таймс и други негови издания д-р Муун обръща силите в идеологическата Студена война. Вашингтон Таймс е най-цитирания вестник на САЩ и е източника на 95 процента от информацията във Радио Свободна Европа и Гласът на Америка.

Чрез основаната от Сан Мьон Муун организация за „Победа над Комунизма“ биват образовани милиони обществени, политически и религиозни лидери. Това успешно възпира нахлуването на Марксизма в Латинска Америка и много други страни от третия свят. Д-р Муун се явява основната сила която обръща запада, и подкрепя лидерите му за борба с тази Тоталитарна система. Това е и една от основните причини за нечуваното преследване и разпространяване на фалшиви слухове срещу д-р Муун и Движението му за Мир.
цитирай
2. hituc - СЪДБОНОСНАТА РОЛЯ НА ВАШИНГТОН ТАЙМС
30.01.2011 19:36
Свидетелство на г-н Оямада: „Искам да разберете съдбоносната роля на Вашингтон таймс за отварянето на Русия и източно-европейските страни към демокрацията.

Дори свободния свят вървеше явно към самоунищожение. Затова д-р Муун основа вестник Вашингтон таймс. Ако той не бе основал Вашингтон таймс през 1982 г., щяха да ваъзникнат много повече проблеми в западния свят. Имаше около 1700 вестници в Съединените Щати, но те си мълчаха относно Съветските стратегии за проникване в Запада. Те прикриваха всички проблеми на комунистическите страни, но критикуваха всичко в свободния свят.

Единствено след основаването на Вашингтон Таймс бяха изобличени Съветските стратегии за проникване в Западния свят. Тогава хора, като тези от ЦРУ и други, които не са имали възможност да публикуват информацията си за действията на Съюза в Англия, Франция, Италия и други западни страни, дойдоха във Вашингтон Таймс. Тези факти бяха най-накрая известени пред обществото.

ГЛАСЪТ НА АМЕРИКА: Идеологическата война

Въз основа на информацията публикувана от Вашингтон Таймс западните радиостанции предаващи за източно-европейските страни (като Галсът на Америка, радио Свободна Европа и др.) започнаха да съобщават за съветските стратегии и злодеяния по целия свят. Това помогна на източно-европейските страни – сателити на Съветския Съюз, да видят Съюза такъв, каквъто е, така че те ставаха непрестанно все по-критични към Москва.“
цитирай
3. hituc - Защо д-р Мун създава „Световната медиина асоциация“
30.01.2011 19:43
Чрез основаната от него „Световна медиина асоциация“, д-р Муун образова дори журналистите в СССР от където вълната на осъзнаване ефектира в промяна на мисленето дори в КГБ.

Тази вълна създава базата за появата на идеята за „Перестройка“ и нейното безпрепятствано развитие. Четири години след напускане на поста си Горбачов лично отива да благодари на Сан Мьон Мун за напътствията при осъществяване на Перестройката.

За тези които не знаят, благодарение на д-р Муун се осъществява успешното спиране на Комунизма в Никарагуа и падането на Съветските сили в Авганистан. Когато правителството на САЩ се отказва да подкрепи Авганистан, д-р Мун нарежда разобличаването на политиците гласували против. Той нарежда вестникът му, Вашингтон Таймс да събере тези 70 милиона необходими за да се спре Комунистическата инвазия там.

По-обстойни подробности за това как един човек, преподобния Мун, успява да обърне историята, и как без неговата ключова роля дори най-великите сили бяха безсилни да направят това, тепърва ще се разкриват в бъдеще.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: hituc
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2979629
Постинги: 125
Коментари: 969
Гласове: 359
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930