Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.09.2011 13:28 - Прераждаме ли се? ПРЕРАЖДАНЕ-РЕИНКАРНАЦИЯ
Автор: hituc Категория: Лични дневници   
Прочетен: 7531 Коментари: 5 Гласове:
2



Прераждаме ли се?
ПРЕРАЖДАНЕ-РЕИНКАРНАЦИЯ

imageПрераждане съществува ли? Ако съществуваше прераждане истинската любов щеше да е илюзия.  Семейството е илюзия ако се прераждаме; живота който живеем - също би бил илюзия. 

Хомосексуализма при реинкарнацията ще си е ок, понеже в различни животи сме с различен секс. Но не е така, тези неща не са илюзия, а най-ценното в Божието творение.

Прераждаме ли се? Защо да се прераждаме, та отвъдния свят е далеч по-прекрасен? Способностите ни там далеч надминават способностите и сетивността във физическия свят.

Защо теорията са прераждането се е появила?

1. Без физическото тяло духът не може да израстне до съвършенство

За това вредните навици и егоизма е много трудно да бъдат променини в духовния свят.

2. Хората от духовния свят се завръщат и кооперират с хора на земята, имащи подобна мисия и диспозиция

Вярно, това коопериране погрешно е било тълкувано като реинкарнация, но не е. Много различни духовни хора могат да се кооперират с земния човек, дори и от утробата. Те са си грешни духове, така че могат и да помагат и да вредят.

Прочетете по-подробно в ИМА ЛИ ПРЕРАЖДАНЕ

Какво представлява реинкарнацията?
Прераждаме ли се? ПРЕРАЖДАНЕ-РЕИНКАРНАЦИЯ, предишни животи
Според древните източни предания, човешката душа може да се пресели дори в тялото на животно. Всъщност човешката душа може да се пресели във всяко друго тяло - но това се нарича "Обзет от духове", а не "Реинкарнирал", нали.

Но в действителност реинкарнацията е точно това, преселение на душата в чуждо тяло. Понякога това е духовно коопериране, понякога си е чисто духовно обземане. Такъв е и случаят при много от лудите.

Самия Буда е в духовния свят и отрича прераждането в духовно послание.

Буда за прераждането и реинкарнацията
Прераждаме ли се? ПРЕРАЖДАНЕ-РЕИНКАРНАЦИЯ, предишни животи
Прераждания според Будизма има, но според Буда няма. Поне това той заявява в духовно послание. "Колкото повече вярваме в прераждането толкова повече се отдалечаваме от Духовното Пробуждане (Будахуд) и от достигането на Нирвана (Божието Царство)." В посланието си от отвъдното Буда призовава последователите си да изоставят тази теория.

Прераждането противоречи на Божия Идеал

Прераждаме ли се? ПРЕРАЖДАНЕ-РЕИНКАРНАЦИЯ, предишни животи
Тази идея е абсолютно против идеала за който Бог ни е създал. Както връзката между Бог и нас е вечна, така и връзките родител-дете, съпруг-съпруга, братя и сестри, са вечни. Прераждането би разрушило сърцевината на Божия идеал за любовта. Бог не би и помислил да ни създаде да се прераждаме.
image Науката потвърждава духовния свя
image Емануил Сведенбург:
image ИМА ЛИ ПРЕРАЖДАНЕ
Затова Библията заявява, че веднъж живеем, умираме и отиваме при Бога - в духовния свят. Затова Адът съществува, понеже ако не сме развили сърцето си да даваме любов в този живот, в отвъдния свят вечно страдаме в неспособността ни да имаме добри взаимоотношения с другите. Адът не е място на огън. Изтезават ни лошите взаимоотношения и липсата на любов. Не като наказание, а понеже това сме създали от себе си със собственото си поведение.

Проблеми с теорията за прераждането:
Прераждаме ли се? ПРЕРАЖДАНЕ-РЕИНКАРНАЦИЯ, предишни животи
1. Защо не помним предишния си живот - така се губи целия смисъл. Как да научиш нещо ново ако не помниш старите уроци и грешки. И защо преживяването на комуникация с духове живяли в миналото се приема за наш минал живот, след като не е.

2. Прераждането означава, че нямаме роднини - това обезмисля най-ценното в живота и в Божието творение. Децата ни не са наши деца, родителите ни не са наши родители. Това е против целта и идеала на живота.

3. Ако имаше прераждане то всички сме хомосексуалисти - в различните животи сме го правили с всички полове. Но реално обратните са по скоро обзети от низши духове от обратния пол.

4. Теорията за прераждането води до безотговорност към страданието на другите - погледнете кастите в Индия и милионите умиращи от глад там.

5. Вярата в прераждането дава шанс на много духове да ви лъжат, че те са миналия ви живот и да ви използват.

6. Защо стотици хора от духовния свят могат да се реинкарнират в един човек. Това е коопериране а не прераждане.

7. Защо един човек може да реинкарнира в стотици? Различни съседи на къща на умрал преживяват миналото му и погрешно си мислят, че може да са неговата реинкарнация.

8. Реинкарнацията предполага, че във всеки живот ще се разиваме духовно все повече, но реално би станало точно обратното. Всеки един живот ще вършим още повече злини и духът ни все повече ще се трови. Това по никакъв начин не би ни довело към духовно израстване. Затова хората от духовния свят се връщат и кооперират с подобни хора на земята.

Разбирането за духовното коопериране с земни хора обяснява всички феномени, които от невежество са били обяснявани с прераждане.

Защо хората вярват в прераждане и реинкарнация
Прераждаме ли се? ПРЕРАЖДАНЕ-РЕИНКАРНАЦИЯ, предишни животи
На пръв поглед прераждането звучи любопитно и интригуващо. Но реално това е една материалистична теория. Тя не разбира колко по-красив, необятен и разнообразен е духовния свят в който отиваме след физическата смът. Звучи интересно да се връщат и живеят на земята само за тези които не разбират това.

Но как са се създали теориите за прераждане и реинкарнация? Много просто - невежеството. Частичните духовни преживявания, които хората през вековете не са могли да си обяснят. Но поради духовната слепота те не виждат реалността:

В духовния свят преживяваме чутото като собствено преживяване

В духовния свят когато някой ни казва нещо, ние го виждаме и чувстваме така все едно ние самите сме на негово място. Когато човек на земята преживее такава частична комуникация, без да вижда другия който му предава информацията, той погрешно заключава, че това е наистина негово собствено преживяване, което той по някакво чудо си спомня в този момент от преден живот. Но не е!

Ако си отвори духовното зрение ще види точно както Гаспарето, че други хора говорят с него от духовния свят и му показват моменти от техния, а не неговия, живот. От тук и лъжливата заблуда че се прераждаме отново и отново.

Вярата в прераждането позволява духове да ви използват

Затова и хора помнещи минал живот са всъщност хора обградени от духове, които лесно могат да ги манипулират. А това не е много полезно. Земния човек си има собствен живот и не трябва да е доминиран от духове.

В този случай се получава частично обсебване, а това не води към израстване на нито един от двамата; нито духа нито земния човек, но може да доведе земния човек до много странен начин на живот (доминиран от духа). Чети още
Прераждаме ли се? ПРЕРАЖДАНЕ-РЕИНКАРНАЦИЯ, предишни животи
image Новини от Одвъдния свят
image   Предсказания
image Любов и семейство
image Положителни мисли

Свържете се с нас:


Посолство на Мира

Ул. Г. Бенковски 25, София

Тел: 02/ 983 2148

worldofheart@gmail.com


Семейната Федерация е НПО със специален статут в ООН.
imageimageimage



Гласувай:
2



1. анонимен - Предлагам първо да ти помогна да ...
19.09.2011 13:54
Предлагам първо да ти помогна да родиш, свършвайки частта със зачеването, а въпросът с прераждането след раждането ще оставим за друг път.
цитирай
2. hituc - Имаме само един живот на земята...
19.09.2011 14:26
Проблема е, че сме създадени да достигнем съвършенство в един живот. Друг шанс няма. Затова неразвитите духове трябва да се кооперират с хора на земята и да израстват заедно с тях, като им помагат.

Но лошото е, че тези духове са наесъвършенни и имат лични грешни природи, така че техното влияние не спомаг задължително израстването на земния човек. Така, тъй наричането "реинкарниране", което реално си е "коопериране", често води зенмите хора към повторение на същите грехове, които трябва да бъдат преодоляни.

Така влиянията на предци и други духове вкарват земните хора в същия ад в който те се намират в духовния свят. Така злото и страданието на земята само се е увеличавало и задълбочавало.
цитирай
3. hituc - Защо едно дете си спомнило предишния си живот?
19.09.2011 14:31
Това може да се случи често, когато коопериралия се дух е на по-голямо дете. Така в началото духът на коопериралот се дете е по-силен от духът на самото дете на земята. По тази причина той понякога може да доминира и да казва какво си спомня.

С времето, обаче, духът на самото дете на земята израства по-бързо и този ефект ще се загуби. Коопериралия се дух от духовния свят също израства с него, но понеже няма собствено физическо тяло, този процес е по-бавен.

Така скоро духът на земното дете ще стане далеч по-силен и влиянията и спомените от коопериралия се дух ще изчезнат или намалеят.
цитирай
4. анонимен - ама че глупост. Всички хора са братя ...
15.01.2012 16:28
ама че глупост.Всички хора са братя и сестри ,те са едно цяло.А хората забравят миналите си животи за да не тровят настоящия с миналата болка, но важните уроци си остават просто трябва да потърсиш под повърхноста на съзнанието си.

А ако това което казваш е истина значи нямаше да има ад ,защото всеки човек е спсобен да обича само че различните хора са развили тази способност до различна степен.
цитирай
5. анонимен - Твърдението, че се прераждаме, не е ...
22.10.2012 17:45
Твърдението, че се прераждаме, не е Билейско.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: hituc
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2976765
Постинги: 124
Коментари: 962
Гласове: 359
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031