Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.04.2011 14:06 - ВМРО разследвани за пореден акт на насилие спрямо "Свидетели на Йехова" в Бургас
Автор: hituc Категория: Новини   
Прочетен: 7193 Коментари: 6 Гласове:
3

Последна промяна: 23.04.2011 11:41

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Мутри и лумпени от ВМРО нападнаха молитвения дом на "Свидетели на Йехова" в Бургас
ВМРО разследвани за пореден акт на насилие
Мутри и лумпени от ВМРО нападнаха молитвения дом на "Свидетели на Йехова" в Бургас. Нечовешки акт на насилие нямащ аналог - съизмерим само с нацистките нападения над евреи.Бургас, ВМРО, Молитвен дом, Насилие, Нечовешки акт, Свидетели на Йехова, секта

По случая се води досъдебно производство по член 164 ал. 2 от Наказателния кодекс - за престъпление срещу вероизповеданията. ˝Да се нападат мирни хора, събрани в молитвен дом, е престъпление˝.

Наказанието което се предвижда от закона е 3 г. затвор, пробация и глоба от 3000 до 10 000 лева. Шефът на бургаската полиция е категоричен, ˝На никого няма да бъде простено такова поведение˝.

Във видеото от побоя на ВМРО над “Свидетели на Йехова” откривам поне няколко престъпления – нарушаване на частна собственост, телесни повреди, хулиганство, всяване на религиозна омраза. Тия комици с качулките може спокойно да бъдат минати по незабавно производство и опандизени. А техните ръководители, местната шайка на ВМРО, очевидно са съучастници и подбудители.

ВМРО бият “Свидетели на Йехова” imageГоворителят на организацията Христо Николов смята, че протестът и крутите мерки са организирани от ВМРО, но от партията на войводите отричат. Секта е понятие, което не е свързано с нещо негативно. За жалост, в България се използва с негативна насоченост. На практика ние сме мирна религия. Учим хората на мир помежду си", обясни Николов.

Нещо повече, в една демокрация партия която предизвиква подобна религиозна омраза, като ВМРО, трябва да бъде моментално забранена. Имуществото на ВМРО трябва да бъде консфискувано, а лидерите и вкарани в затвора. Лидерите на ВМРО носят пълна отговорност за непрестанното насаждане на омраза, нетолерантност и предумишленото подбуждане на насилие.

Труд допълва, че ˝от Свидетели на Йехова вече се води дело срещу ВМРО - за всички изказвания срещу тях. Решение вече е излязло в полза на Йеховистите.˝ Сега пред Върховния Съд ще се приложат и матеряли от последните събития в Бургас.

ВИЖ ВИДЕОТО ВМРО бият “Свидетели на Йехова”
Бургаските представители на „Свидетелите на Йехова" ще сезира прокуратурата за неделния побой над техни симпатизанти в морския град. Петима членове на религиозното движение пострадаха сериозно при атаката на маскирани с качулки нападатели. Това е подсъдимо поведение за всеки гражданин в една демокрация, колко по-недопустимо е да оставим такива "нацистки" партии да съществуват.

Българският хелзински комитет/ БХК/ в отворено писмо към вътрешния министър нарекоха побоя над привържениците на "Свидетели на Йехова" "Брутален акт на религиозна омраза, който няма аналог в годините на демократичен преход".

Според БХК този акт на насилие може да бъде "съизмерим.. само с нацистките нападения над евреи и еврейски имоти по време на "Кристалната нощ" в Германия". Според председателя на БХК д-р Красимир Кънев, ВМРО, дори и ако се опита да се разграничи от стореното от нейните привърженици, носи отговорност за дългите години съзнателно насаждана политика на ненавист към привържениците на това регистрирано у нас вероизповедание.

Нападателите и техните подбудители са осъществили деяния, наказуеми по редица членове от действащия Наказателен кодекс. "Разследването трябва да се фокусира върху дискриминационния мотив, а българското правораздаване следва най-сетне да докаже, че то разследва и наказва сериозно престъпленията, мотивирани от етническа или религиозна омраза".

На пресконференцията в БТА ръководството на политическата партия ехидно заявиха, че "членове на ВМРО не са участвали в нападението над последователи на сектата "Свидетели на Йехова". Но в същото изявление те използваха шанса отново да подстрекаят омраза споменавайки, че от 2002 г. партията е сигнализирала десетки пъти държавата, че сектата "Свидетелите на Йехова" е изключително опасна и трябва да се прокарат норми, които да забранят нейната дейност.

Интересно с какво сектата "Свидетели на Йехова" е толкова опасна? Дали те изпратиха лумпени и пребиха някого през тези години? Не. ВМРО просто имат в предвид, че от години те безнаказано са всявали омраза и нарушавали закона.

Време е ВМРО да бъде осъдена и забранена в Българиа. Време е ВМРО да разбере, че "нацистка" партия като нея е нежелана в България. "Крайно време е българските политически партии да се научат да носят отговорност за подбуждането към дискриминация и насилие"
Бургас, ВМРО, Молитвен дом, Насилие, Нечовешки акт, Свидетели на Йехова, секта
ВМРО бият “Свидетели на Йехова”

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2011/04/18/1076731_zam-predsedateliat_na_vmro_tova_koeto_se_sluchi_v/



Гласувай:
3



1. stoian11 - Побоят няма нищо общо с Правосла...
22.04.2011 14:37
Побоят няма нищо общо с Православието нито с християнството още по-малко има нещо общо с Христос.
цитирай
2. hituc - Ръковотдството на ВМРО зад решетките - тази опасна секта (ВМРО), секта на лумпени, нацисти, пияници и мутри - трябва да бъде забранена.
22.04.2011 17:52
Това е видеото от побоя на ВМРО над “Свидетели на Йехова”. Без да съм спец в материята, откривам поне няколко престъпления – нарушаване на частна собственост, телесни повреди, хулиганство, всяване на религиозна омраза (не претендирам да цитирам правилно съставите). Тоест, тия комици с качулките може спокойно да бъдат минати по незабавно производство и опандизени. А техните ръководители, местната шайка на ВМРО, очевидно са съучастници и подбудители. Тоя с мегафончето, например.
Имаме и безспорно полицейско бездействие. От 5 минутен клип ченгетата дойдоха накрая с ръце на кръста.
цитирай
3. hituc - ВМРО е "нацистка" партия нежелана в България
22.04.2011 20:47
как така някаквиси вмро 6те раздават правосьдие,6те определят кои е секта и кои не,6е бият хората пред цяла бьлгария,и накрая този джамбаски 6те казва 4е няма такова не6то,нямало побои...ама какво с тава бе хора?някакви си макодонци 6те ми раздават правосьдие.обра6там се кьм господин Цветанов с призива да си влезе в ролята и тези злосторници да бьдат наказани сьс затвор таи като цяла бьлгария гледа този побои.
цитирай
4. pentecost - Поздравления, hituc
23.04.2011 06:57
Абсолютно съм съгласен със статията, както и с материала на stoian11 на неговия блог. Радвам се, че има осъзнати хора като вас, аз също писах на ФБ и качих клипа. За съжаление, знам, че всичко, което искаме да се случи -да бъдат установени и наказани виновниците, да бъде разследвана ВМРО, няма да се случи, защото е много вероятно да има замесени по-висшестоящи фигури от елита , с чиято помощ случката ще се потули. Затова и ВМРО се държат толкова нагло, знаейки, че имат чадър над себе си (според мен). Дано не съм прав. Иначе тази атака е много обезпокоителна и наистина в друга демократична държава от западен тип нещата щяха да са поприключили и виновните наказани. Но при нашия ориенталски манталитет нещата стоят по-различно, за съжаление. Аз също бях потресен от полицейското бездействие, никаква заинтересованост и желание да разберат какво е станало. Жалко.
цитирай
5. hituc - На ВМРО няма да бъде простено такова поведение - то е престъпно
23.04.2011 11:56
По случая се води досъдебно производство по член 164 ал. 2 от Наказателния кодекс - за престъпление срещу вероизповеданията. "Да се нападат мирни хора, събрани в молитвен дом, е престъпление&".

Наказанието което се предвижда от закона е 3 г. затвор, пробация и глоба от 3000 до 10 000 лева. Шефът на бургаската полиция е категоричен, "На никого няма да бъде простено такова поведение".
цитирай
6. анонимен - maverickmoneymaking you can easily rake in $11, 917 per month
06.02.2012 08:57
Hi, This just came across my desk and I had to pass it on to you ASAP…
Internet multi-millionaire Mack Michaels has a few new positions available right now…
If accepted you can easily rake in $11, 917 per month starting from scratch.
==> http://www.maverickmoneymaking.info/maverick.html
Once you’re accepted just follow the training Mack gives you. It’s really quite simple…
Learn how Mack went from not being able to afford Christmas gifts to a millionaire lifestyle and how you can too!
BUT…
Due to the extremely high level of Hands-On time Mack spends with every new member he has to limit the number of positions that are open.
Right now there are only 2 available in your area. If you’re interested you should move quickly.
==> http://www.maverickmoneymaking.info/maverick.html
Your Friend, – Mike
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: hituc
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2979747
Постинги: 125
Коментари: 969
Гласове: 359
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930