Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.03.2009 13:06 - Защо Бог е невидим?
Автор: hituc Категория: Технологии   
Прочетен: 2480 Коментари: 1 Гласове:
0

Последна промяна: 04.03.2009 19:33


Какво би било ако Бог бе видим? Колко голям би бил? Как би могъл да достигне до всеки един от нас? Колко удобно, че е невидим и може да е навсякъде!

Защо Бог е невидим?
Истината Вяра Божията воля Небесната Библия

Ако хората можеха да виждат Бог
, господаря на Вселената, нима те не биха започнали да воюват помежду си за правото да Го притежават? Да се сложи край на една такава война би било невъзможно! Значи, е добре, че Бог е невидим. Ако Бог беше видим, нима Америка и Съветския съюз не биха започнали война, оспорвайки си правата над Него? Разбира се, че биха започнали! Тогава кой би успял да спре тази война? Бог е всезнещ и поради опасения от такава война е решил да бъде невидим. Да се желае Бог да стане видим е истинска лудост! Много е добре, че е невидим.

Вселената е огромна. Какви ли размери трябва да има господаря, способен да управлява такава огромна Вселена? Какъв ръст трябва да има? Ако Бог беше толкова грамаден каквато е Вселената, как би могъл навсякъде да носи тромавото Си тяло? Представете си, колко неудобно би било, ако всяка Негова стъпка се съпровожда от грохот. При всяко Негово движение цялото творение би се преобръщало с главата надолу! Бог е мъдър, за това Той е решил: “Ще бъда невидим господар!”

Мислили ли сте за това, колко е тежък Бог? Какво е теглото Му? Ако Го претеглим, колко ли къна ще тежи? Колко ли трилиона тона е Той? С такова тегло предвижването е голям проблем; но Бог няма тяло и това е идеалният вариант. Можете да го сложите в портмонето си и да го носите със себе си без да чувствате тежестта Му. Освен това, Бог е нематериален, следователно може да преминава дори през най-малкото иглено ухо и да ходи където Си пожелае. Ако сметнем Бог за голям, можем да кажем, че е огромен; ако Го представим като малък, можем да кажем, че е безкрайно малък. И така, в зависимост от желанието Си, Бог може да се озове във всяко кътче на Вселената.

Искате ли да сложите най-скъпата си вещ на Небето или предпочитате винаги да я носите със себе си? (Искаме да я носим със себе си.)
Видим ли е Бог, Когото хората смятат за най-голяма скъпоценност, живеейки на Небето? Би било прекрасно, човек да има хранилище в което да сложи Бог! Такова хранилище е вашата душа.

ПЪЛНИЯ МАТЕРЯЛ: Божията същност: Защо е невидим?



image Буда изпрати послание ОТ ОТВЪДНОТО!


image Любовта и целта на живота


image Среща на Върховния съвет за мир: "Ролята на религиите за световния мир"






Тагове:   Бог,   Невидим,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. zaw12929 - Бог е във всяка човешка глава- там е "вратата" на всеки към Бог...
15.12.2015 20:06
Бог наистина съществува,но...нито създава, нито решава проблеми
Ако Бог Имаше дом, пред вратите му щеше да има тълпи от молители за какво ли неИма хора в храмовете, а и там няма икона с портрет на Бог, защото Бог няма тяло, Бог е пълното знание на вселената, запечатано във всичко, което... се развива. Семето, сложено при нужните условия започва да се развива/ какъв израз! развива програма, става растение, което расте докато даде нови семена.
За човека- Бог е във всяка човешка глава- там е "вратата" на всеки към Бог, да се свързва на ум и със глас да го моли, да благодари. Ако никога не се обръщаш към Бог не значи, че Бог не е в главата ти.
Като няма тяло, как Бог ни е направил да сме негов образ и подобие?! Много е лесно, общото между нас е мисълта. Ние не сме зърно, което всеки път... да еднакво се развиваме в майчината утроба, а родени започваме с помощта на мисълта да сме различни. Мисълта ни прави творци, както Бог сътвори вселената, всеки сътворява своя човешки свят, а човечеството - твори все нова и нова цивилизация...с божията мисъл на творци е създаден един свят, които не е природа, а успоредно на природния, наречен днес модерна епоха... и това ще продължава, като мисия на Мисълта, божия дар!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: hituc
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2979964
Постинги: 125
Коментари: 969
Гласове: 359
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930